Belgische stoverij met Tierentyn-mosterd

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 750 g Spar mager stoofvlees
  • 3 flesjes Rodenbach
  • 2 eetlepels bloem
  • Tierentyn-mosterd
  • kalfs- of runderbouillon
  • 2 boterhammen
  • 2 uien
  • Spar gezouten boter
  • paar takjes verse tijm
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • verse bladpeterselie
  • Spar krieltjes
Recept

1. Pel de uien en snij fijn. Bak ze in een pan met dikke bodem glazig aan.
2. Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukken vlees in delen aan. Schep om en bak rondomrond bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg het bij de uien in de braadpan. Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en roer goed om.
3. Bestrijk het brood met mosterd en leg dit bovenop het vlees, voeg ook tijm en laurier toe.
4. Overgiet het vlees met het bier. Vul aan met bouillon tot het vlees net onderstaat. Roer het geheel eens goed om.
5. Zet het deksel op de pan en breng zachtjes aan de kook gedurende 1,5 tot 2 u; schep af en toe om. Voeg indien nodig hete bouillon toe.
6. Verwijder voor het serveren de laurier en tijm. Bind de saus eventueel nog verder met een sausbinder en kruid met peper en zout. Werk af met gehakte bladpeterselie.
7. Serveer met gestoomde of gebakken aardappeltjes.

< naar recepten