Stoverij met een twist

10Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg stoofvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flesjes bruine trappist
  • 400 ml gevogeltefond
  • 2 el veenbessenconfituur
  • 2 el Boni Selection mosterd
  • 1 snede peperkoek
  • bruine rouxkorrels
  • Spar boter
Recept

1. Pel de uien en look en snipper fijn. Bak aan in wat boter in een gietijzeren pot.
2. Meng de mosterd, peperkoek en veenbessenconfituur onder de uien.
3. Blus met het bier en laat de alcohol verdampen.
4. Voeg het vlees, de kruiden en de fond toe. Kruid goed met peper en zout.
5. Plaats het deksel erop en laat 3 à 4 u garen in de oven op 180°C. Roer af en toe eens in de pot.
6. Dik de saus in met rouxkorrels.

< naar recepten