Brusselse wafels PT2H 10 porties 2 dl room bloemsuiker 375 ml water 375 g Spar boter snuifje zout 1 el suiker g vanillesuiker 3 dl Boni melk 3 Spar eieren 1 kg bloem 21 g verse gist

Brusselse wafels

d9890c18d41cb343761a9ceb0b6dd0d718fdec51543c597cab0aa872d36f90b9.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de boter.

  2. Los de gist op in lauw water.

  3. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de opgeloste gist met het water toe. Giet de melk erbij. Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe.

  4. Voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.

  5. Giet als laatste de gesmolten boter onder het mengsel.

  6. Laat het deeg gedurende 2 uur rijzen.

  7. Warm het wafelijzer en vet goed in.

  8. Giet een portie deeg in het wafelijzer en sluit het meteen. Bak een luchtige goudgele Brusselse wafel. Herhaal dit tot al het deeg op is.

  9. Klop ondertussen de slagroom op met een beetje bloemsuiker.

  10. Leg de Brusselse wafel op een bord. Bestrooi met bloemsuiker en serveer met een goeie dot slagroom.