Fingerburgers

Fingerburgers
spar runkst

Arberie & Skender

spar runkst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Worstjes

    Bereid dit de dag voordien. Doe het gehakt in een kom en voeg 15 g chilivlokken, het paprikapoeder, de witte peper, het zout en het sodabicarbonaat toe.

  2. Pel de ui en rasp hem. Voeg toe aan het gehakt. Giet het paneermeel erbij en meng alles. Zet in de koelkast en laat 1 nacht staan om alle smaken in het vlees te laten trekken.

  3. Vul een spuitzak met het gehakt. Spuit worstjes van 8 à 10 cm lang.

  4. Vet de grill in. Bak de worstjes op de grill.

  5. Snij de komkommer middendoor en snij in fijne plakjes. Snij de tomaat in fijne plakjes. Pel de rode ui en snij fijn. Vul verschillende kleine kommetjes met chilivlokken, vegeta en indien gewenst huisgemaakte ajvar (saus van geroosterde paprika en aubergine). Schik de potjes op een groot bord of schotel.

  6. Snij elk broodje middendoor. Leg de onderste helft in het midden van het bord. Verdeel de gemengde sla op en rond het broodje. Schik de gegrilde fingerburgers (5 of 10 stuks) op het broodje. Werk verder af met sla, rucola, plakjes tomaat, tapastomaten, komkommer, rode ui en lente-ui.

  7. Leg de bovenkant van het broodje op de fingerburgers. Rasp er nog wat feta over.