Geroosterde lamsbout met look en rozemarijn PT2H 8 porties 1 ui glas rode wijn 3 lamsbouten met been 2 wortelen 1 1 bol knoflook 1 bosje verse rozemarijn Boni olijfolie

Geroosterde lamsbout met look en rozemarijn

8462553cc457e76dbd70f511c69c46d62e85591d47190b9c5b7a13f10cd34175.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees 1 u voor je het gaat bereiden uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. Pel de ui en schil de wortelen. Snij beide in grove stukken.

  4. Pel de look en snij de teentjes in plakjes.

  5. Maak met een scherp mes inkepingen in ruitpartroon in het vlees.

  6. Stop een plakje look en plukje rozemarijn in elke inkeping. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Bak de lamsbout in olijfolie aan alle zijden goudbruin.

  8. Giet de fond in een ovenschaal. Voeg de ui, wortelstukken en de rest van de look en rozemarijn toe.

  9. Plaats een rek in de ovenschaal en schik de lamsbout daarop.

  10. Zet 1 u 45 min in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 60 à 65°C bereikt heeft. Draai halfweg het vlees om.

  11. Haal het vlees uit de oven en verpak de lamsbout in aluminiumfolie. Laat 30 min rusten.

  12. Zeef het bakvocht en laat inkoken tot een lekkere jus.