Lamsbout met kruidenjus en amandelen

Lamsbout met kruidenjus en amandelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de ras el hanout met ½ koffielepel zout en de olijfolie. Strijk het vlees aan alle kanten in met dit mengsel.

  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Laat de rozijnen wellen in lauw water.

  3. Pel en snipper de ui en het teentje look. Schil en rasp de gember. Laat de rozijnen uitlekken.

  4. Braad het vlees op hoog vuur in olijfolie aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de stoofpan.

  5. Doe de ui en looksnippers in de pan en laat glazig bakken. Voeg de geraspte gember, marinade en honing toe en roer.

  6. Leg het vlees opnieuw in de pan en voeg saffraan, rozijnen en 1,5 dl gevogeltefond toe. Zet het geheel, zonder deksel, voor 2 tot 2,5 uur in de oven. Bedruip het vlees regelmatig met de jus. De jus zal op het einde ingekookt en glanzend zijn. Giet de rest van de fond erover als de jus te snel verdampt.

  7. Pel de amandelen en rooster ze kort in een koekenpan. Hak ze grof.

  8. Haal het gare vlees uit de oven en bestrooi met de amandelen. Sprenkel de jus erover.