Lamsbout met kruidenjus en amandelen PT2H 8 porties 50 g Spar amandelen 1 kl ras el hanout 3 dl gevogeltefond 1 teentje knoflook 1 el Boni Selection olijfolie 50 g Spar rozijnen 30 g Boni honing 60 ml Boni olijfolie 30 g verse gember 1 lamsbout saffraan 1 ui

Lamsbout met kruidenjus en amandelen

3c75bcb02aaeda9657fb12a5b30024caad96fd73d053b3b3e407aff29e8f1b25.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de ras el hanout met ½ koffielepel zout en de olijfolie. Strijk het vlees aan alle kanten in met dit mengsel.

  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Laat de rozijnen wellen in lauw water.

  3. Pel en snipper de ui en het teentje look. Schil en rasp de gember. Laat de rozijnen uitlekken.

  4. Braad het vlees op hoog vuur in olijfolie aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de stoofpan.

  5. Doe de ui en looksnippers in de pan en laat glazig bakken. Voeg de geraspte gember, marinade en honing toe en roer.

  6. Leg het vlees opnieuw in de pan en voeg saffraan, rozijnen en 1,5 dl gevogeltefond toe. Zet het geheel, zonder deksel, voor 2 tot 2,5 uur in de oven. Bedruip het vlees regelmatig met de jus. De jus zal op het einde ingekookt en glanzend zijn. Giet de rest van de fond erover als de jus te snel verdampt.

  7. Pel de amandelen en rooster ze kort in een koekenpan. Hak ze grof.

  8. Haal het gare vlees uit de oven en bestrooi met de amandelen. Sprenkel de jus erover.