Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Marinade: pel de teentjes look en snipper fijn. Laat de margarine half smelten in de microgolfoven. Meng met de harissa, fijngesnipperde look en het lookpoeder. Kruid met peper en zout. Strijk de lamsbout in met de pikante boter en laat ½ uur rusten op kamertemperatuur.
-
Pel de uien en snij in plakken. Spoel de courgettes en de tomaten. Dep ze droog en snij in plakken. Leg in laagjes in een ovenschaal en knijp de citroen erover uit. Besprenkel met de wijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Snipper de bieslook erover.
-
Plaats de groenteschotel op de bodem van de oven. Leg de lamsbout op een ovengrille. Plaats ze in het midden van de oven, boven de groenten. De vrijgekomen vleessappen en marinade bedruipen zo de groenten en de stoom van de groenten geeft dan weer meer smaak aan het vlees.
-
Laat garen in ongeveer 1 u 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lamsbout.
-
Doe de groenten met hun vocht in een pan en breng aan de kook. Roer de room erdoor en dik (indien nodig) in met wat sausbinder.
-
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en laat uitlekken.
-
Snij het vlees in plakken en serveer met pasta en groentesaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven