Hutsepot PT2H 8 porties 3 gele raapjes 2 stengels prei Spar boter kruidentuiltje 500 g spiering 700 g vastkokende aardappelen 2 l water takjes verse salie 1 kleine savooi 1 kruidentuiltje Spar mosterd 2 uien 500 g spekreepjes 500 g wortelen 500 g ontvliesde varkenswangen 500 gr rundschenkel 4 takken groene selder 300 g spruiten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Begin met de basis: pel de ui en snij in grove stukken. Spoel de selder en snij in stukjes. Was de prei en snij het witte en lichtgroene gedeelte in ringetjes. Doe deze groenten samen met het water en het kruidentuiltje in de snelkookpan. Kook in ½ uur. Verwijder het kruidentuiltje en de salie en mix.

  2. Kruid alle stukken vlees. Bak de grote stukken vlees aan beide zijden goudbruin in boter.

  3. Schep de helft van de basis in een soeppan zodat er plaats vrijkomt voor het vlees in de snelkookpan. Leg het vlees erin en breng weer aan de kook. Laat ½ uur stomen. Draai de pan open en voeg het vocht bij de basis in de soeppan. Hou het vlees warm.

  4. Schil de wortels en snij in dikke plakken. Schil de raapjes en snij in stukken. Reinig de prei en snij in 4 cm brede stukken. Kuis de spruitjes. Verwijder de buitenste bladeren van de savooi en snij de rest in repen. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Breng de basis in de soeppan aan de kook. Voeg de groenten toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Kook in 20 minuten gaar.

  6. Schep de groenten met vocht in een diep bord. Schik er een stuk vlees op. Werk af met een flinke lik mosterd en serveer.