Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de rand als de bodem.
-
Mix de koekjes fijn in een hakmolentje en meng de gesmolten boter erdoor.
-
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Zet in de koelkast.
-
Vulling
Snij de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg uit de peul.
-
Ingrediënten: 4.0 Spar eieren 40.0 g maïsmeel
Mix de plattekaas met de eieren, de eidooiers, de suiker en het maïsmeel. Schep de citroenzeste en het vanillemerg erdoor. Giet het mengsel in de springvorm.
-
Bak 12 min op 250°C. Draai de oven naar 100°C en bak in 2 u gaar.
-
Laat in de vorm en op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 nacht in de koelkast.
-
Topping
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.
-
Verwarm de boter en voeg de peren, de speculaaskruiden, de suiker en het citroensap toe. Schep alles door elkaar.
-
Laat de peren karamelliseren. Schep uit de pan en laat afkoelen.
-
Garneer de taart net voor het opdienen met de partjes peer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven