Kalfsschenkel met wortelen en geparfumeerd met bloedsinaasappel

Kalfsschenkel met wortelen en geparfumeerd met bloedsinaasappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Schil de wortelen en snij ze in 5 cm lange schuine stukken.

  3. Pel de uien en de teentjes look en snipper ze fijn.

  4. Was de sinaasappel, rasp de schil en hou opzij. Verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees (= peler à vif). Snij met een scherp mes de partjes van tussen de witte vliesjes.

  5. Meng de bloem met het kaneelpoeder. Bestuif de kalfsschenkels hiermee en kruid met peper en zout.

  6. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak het vlees aan beide zijden goudbruin. Haal uit de pan en schik in een ovenschaal. Schik de wortelen errond.

  7. Fruit de uisnippers samen met de look in dezelfde pan. Voeg de sinaasappelrasp en tijmnaaldjes toe. Overgiet met het sap en de bouillon. Breng aan de kook en laat even doorkoken. Giet over het vlees in de ovenschaal.

  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees botermals is.

  9. Garneer met de partjes sinaasappel en serveer met saffraanrisotto.