Keizersbroodje met pulled pork en appelvenkelsla

10Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg filetgebraad
  • 1 el zeezout
  • 2 el lichtbruine suiker
  • ½ kl pili-pili
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 4 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 2 lookteentjes
  • 2,5 dl appelcider
  • 8 keizerbroodjes
  • mayonaise
  • sap van 2 citroenen
  • 2 Granny Smith appels
  • 2 venkels
  • ½ bos platte peterselie
  • 1 dl Boni Selection olijfolie (appelvenkelsla)
Recept

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een grote braadslede met een vel stevig aluminiumfolie. (*)
2. Meng zout, suiker, paprikapoeder en pili-pili in een kom. Wrijf het vlees hiermee voor de helft in aan één zijde. Bak het vlees rondom in hete olijfolie.
3. Pel de uien en snij in partjes. Snij de paprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en snij vervolgens in repen. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.
4. Doe ui, paprika en look in een braadslede. Giet de appelcider erover. Leg het geschroeide vlees erop. Bestrooi met het resterend zout-chilimengsel. Bedek de braadslede met een vel aluminiumfolie.
5. Zet in de oven en laat gedurende 5 u garen.
6. Appelvenkelsla: snipper de platte peterselie fijn. Doe citroensap, zeezout, peper en fijngesnipperde peterselie in een kom.
7. Schil de appels, snij eerst in kwartjes en daarna in zeer fijne plakjes. Reinig de venkel en snij ook in fijne plakjes. Meng alles in de kom. Roer olijfolie onder de salade. Werk af met venkelgroen.
8. Trek het gegaarde varkensvlees met twee vorken in fijne reepjes uit elkaar en meng met de saus. Kruid met peper en zout.
9. Schep het vlees op het broodje, werk af met wat appelvenkelsalade en een schep mayonaise.

(*) Je kan ook werken met een slowcooker om het vlees te bereiden. Volg de daarin aangegeven tijd en temperatuur.

< naar recepten