Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: roer de gist met 100 g suiker door het lauwwarme water en laat 10 min rusten.

  2. Kneed de bloem, de eieren en het gistwater met een keukenrobot.

  3. Voeg de boter lepel per lepel toe en tot slot ook het zout.

  4. Laat 5 min kneden tot een elastisch deeg.

  5. Besmeer een kom met zonnebloemolie en leg het deeg erin. Besmeer de deegbol met olie en dek af met plasticfolie.

  6. Zet 1 nacht in de koelkast.

  7. ’s Anderendaags: verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Bewerk het eerste deel. Laat het tweede deel ondertussen rusten in de koelkast tot gebruik.

  8. Rol het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak tot een rechthoek van ± 35 x 40 cm.

  9. Besmeer het volledige deeg met 100 g aalbessenconfituur. Blijf 4 cm van de rand.

  10. Rol het deeg op vanaf de langste kant.

  11. Leg het deeg op bakpapier en snij met een pizzasnijder in 2 lange stukken.

  12. Vlecht de stukken in elkaar, vorm hierbij een krans en maak het uiteinde vast aan het begin.

  13. Herhaal stap 8 t.e.m. 12 voor het 2de deel deeg.

  14. Warm de oven voor op 180°C.

  15. Bak de kransen 30 min in de voorverwarmde oven.

  16. Smeer na baktijd in met 50 ml suikersiroop.

  17. Afwerking: rooster de amandelschilfers goudbruin al roerend in een pan zonder vetstof.

  18. Verhit de amaretto met 50 g suiker op een matig vuur tot de suiker begint op te lossen.

  19. Voeg de amandelschilfers toe en blijf roeren tot een droge massa.

  20. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  21. Werk de kransen af met gedroogde veenbessen en gesuikerde amandelschilfers.