Kippenchipolata met rode kool, gestoofde ui en aardappelpuree PT1H 4 porties veldsla 500 g pureeaardappelen 2 grote uien nootmuskaat 1 el bloemsuiker 500 g rode kool (bokaal) 1 potje zure room peterselie 150 g Spar boter 4 kippenchipolata

Kippenchipolata met rode kool, gestoofde ui en aardappelpuree

8791859b6c874d947bc7a64e80fc3710bed81b91cc85ed8ba7e0270e413a1fdc.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de geschilde en gewassen aardappelen tot puree. Giet af en laat even drogen. Stamp de aardappelen tot een fijne aardappelpuree. Werk af met de zure room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Stoof aan in wat boter. Bestrooi met bloemsuiker en laat zachtjes karamelliseren.

  3. Warm de rode kool op.

  4. Bak de chipolata's mooi krokant in hete boter. Steek ze op een BBQ-prikker, zo blijven ze mooi recht tijdens het bakken.

  5. Schik de aardappelpuree, rode kool, gestoofde ui en worst op het bord. Werk af met peterselie en enkele blaadjes veldsla.