Lamsspiesjes met gerookte paprikahummus

Lamsspiesjes met gerookte paprikahummus

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Lamsspiesjes: rooster het komijn- en korianderzaad al roerend op een matig vuur in een pan zonder vetstof. Haal van het vuur zodra de kruiden beginnen te geuren. Maal de kruiden fijn tot poeder in een vijzel.

 2. Pel en pers de look met een lookpers.

 3. Snipper de munt en koriander fijn.

 4. Meng het gehakt met de fijngemalen droge kruiden, fijngesnipperde verse kruiden, look en harissa in een kom. Kruid met zout.

 5. Verdeel het gehakt in 8 balletjes. Rol elk balletje tussen de handpalmen tot een worst. Prik er een spies door. Laat de spiesjes gedurende 30 min afgedekt rusten in de koelkast.

 6. Hummus: gril de puntpaprika’s aan alle zijden zwart onder de grill van de oven. Doe ze daarna in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 10 min rusten. Verwijder vervolgens de schil, steelaanzet en zaadjes.

 7. Spoel de kikkererwten in een zeef met koud water.

 8. Pel de look en pers fijn. Snipper de koriander fijn.

 9. Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snipper fijn.

 10. Maal de kikkererwten met de puntpaprika’s, de look, de tahin, de koriander, de rode peper, de maïsolie, het citroensap, het gerookte paprikapoeder en het zout in een hakmolen tot een smeuïge hummus.

 11. Besprenkel een bord met 2 el arachideolie. Haal de lamsspiesjes erdoor.

 12. Verhit een grillpan en gril de spiesjes mooi bruin langs de 4 zijden. Kruid met zout.

 13. Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan.

 14. Serveer op een bord met de gerookte paprikahumus. Strooi er wat sesamzaadjes over.Tip: gebruik platte stokjes om het lamsvlees op te steken, zo blijft het vlees beter zitten tijdens het draaien.