Luikse salade

f8d3b8b292ab32bb8982115e81f1346719bb0b47640eb729ee7324516d50229e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Kuis de boontjes en schrob de aardappelen schoon.

  3. Kook de boontjes met het kruidentuiltje beetgaar in licht gezouten kokend water. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.

  4. Kook de aardappelen in de schil gaar in licht gezouten water. Pel ze en snij in stukken.

  5. Voeg de aardappelen bij de boontjes.

  6. Snij het spek in reepjes.

  7. Stoof het spek in een afgedekte koekenpan en schep de reepjes eruit.

  8. Fruit de uisnippers aan in het bakvet van het spek. Deglaceer de pan met wijnazijn (± 1 dl).

  9. Schep de boontjes en aardappelen op een voorverwarmde schotel. Besprenkel met kookvocht, giet de uiensaus erover en kruid met peper en zout.

  10. Werk af met de spekblokjes en gehakte peterselie. Serveer.