Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snipper fijn.
-
Kuis de boontjes en schrob de aardappelen schoon.
-
Kook de boontjes met het kruidentuiltje beetgaar in licht gezouten kokend water. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
-
Kook de aardappelen in de schil gaar in licht gezouten water. Pel ze en snij in stukken.
-
Voeg de aardappelen bij de boontjes.
-
Snij het spek in reepjes.
-
Stoof het spek in een afgedekte koekenpan en schep de reepjes eruit.
-
Fruit de uisnippers aan in het bakvet van het spek. Deglaceer de pan met wijnazijn (± 1 dl).
-
Schep de boontjes en aardappelen op een voorverwarmde schotel. Besprenkel met kookvocht, giet de uiensaus erover en kruid met peper en zout.
-
Werk af met de spekblokjes en gehakte peterselie. Serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven