Macaroni met spitskool, venkel, erwtjes en ham

Macaroni met spitskool, venkel, erwtjes en ham

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pasta gaar in gezouten kokend water. Giet de pasta af en spoel de pasta onder koud water. Laat de pasta uitlekken.

  2. Snij de spitskool en venkel fijn en stoof aan in 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de diepvrieserwtjes bij de groenten en laat nog 5 min meegaren.

  3. Meng de pasta met de groenten en hamreepjes.

  4. Smeer een vuurvaste schotel in met 1 el boter.

  5. Doe de pasta met groenten en ham in de vuurvaste schotel.

  6. Kaassaus: laat 2 el boter smelten in een pan en voeg de bloem bij de boter. Bak de bloem aan in de boter.

  7. Voeg beetje bij beetje melk bij de roux en laat al roerend indikken. Voeg de room en kaas bij de saus en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Giet de kaassaus over de pastaschotel en meng alles goed door elkaar.

  9. Besprenkel de pastaschotel met olijfolie en 2 el geraspte Parmezaanse kaas.

  10. Laat in de oven gratineren op 190°C.Glutenvrij alternatief: kaassaus met aardappelzetmeel1,5 el aardappelzetmeel½ l Boni Selection volle melk250 ml Boni Selection room150 g Spar gemalen kaas1 el Spar boternootmuskaat

  11. Los het aardappelzetmeel op in 4 el koude melk.

  12. Laat de boter smelten in een pan en voeg de resterende melk, kaas en room toe.

  13. Breng al roerend aan de kook en voeg de koude melk met aardappelzetmeel toe.

  14. Laat al roerend de saus indikken.

  15. Kruid de kaassaus met peper, zout en nootmuskaat.