Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruid de rosbief met peper en zout. Schroei alle kanten aan in een braadpan met 50 gr hete boter. Gaar verder in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 30 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat rusten op een rooster.
-
Schil de aardappelen en snij in de vorm van kasteelaardappelen. Kook gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Hou warm.
-
Laat de rode wijn en kalfsfond tot de inkoken. Monteer net voor het opdienen met 50 gr boter. Kruid met peper en zout.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof de sjalotjes aan in 50 gr boter en voeg de ontdooide erwtjes er aan toe. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakken en schik op het bord. Serveer de kasteelaardappelen, erwtjes en saus erbij.
-
Serveer met een frisse Keizer Karel Blond.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders