Panna cotta van citroen met rabarber- en frambozensoepje

f54bf70d8b31b7631f6a3e96cc5f9356c6146c7004f71d33be38c89ce4cba301.jpg

Kooktips

Breng het rabarberen frambozensoepje eventueel op smaak met een scheutje Cointreau of Grand Marnier.

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Soepje

    Ingrediënten: 100.0 g suiker 200.0 g rabarber 200.0 g frambozen 1.0 zakjes vanillesuiker

    Doe de rabarber, frambozen, suiker en vanillesuiker met het water in een pot en zet op een zacht vuurtje.

  2. Laat koken tot je een dik soepje hebt. Giet door een fijne zeef en laat afkoelen.

  3. Ingrediënten: takjes rozemarijn

    Versnipper wat rozemarijn (of basilicum).

  4. Ingrediënten: 15.0 g Spar boter 80.0 g suiker 1.0 dl citroensap 2.0 dl Boni room

    Zet het citroensap samen met de boter, suiker en room op een vuur. Voeg de versnipperde rozemarijn toe.

  5. Ingrediënten: 2.0 gelatineblaadjes

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  6. Voeg, wanneer de citroenroom is opgekookt, de uitgeknepen gelatine, van het vuur, toe.

  7. Laat afkoelen tot de room iets dikker wordt. Giet in vormpjes naar keuze. Door pas in vormpjes te gieten wanneer de room wat dikker is, zakken de stukjes kruiden niet naar de bodem van de vormpjes.

  8. Zet de vormpjes in de koelkast of diepvries. Zo kan je ze straks makkelijk ontvormen.

  9. Giet een bodem koude soep in een diep bordje.

  10. Haal de panna cotta uit de vormpjes en laat ontdooien in het soepje op het bord.

  11. Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een blaadje basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit