Penne met witlof, mascarpone en baconreepjes PT1H 4 porties 12 stronken witloof 500 g mascarpone peterselie 1 zak Boni Selection penne Boni olijfolie 400 g spekreepjes

Penne met witlof, mascarpone en baconreepjes

d5b54493cbda924e7c84d6ed53c48199cfa8c13ed668edc1be23cfcd1d3f3668.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig het witlof en snij in grove stukken.

  2. Verhit een bodempje olijfolie en voeg de witlofstukken toe. Doe er een bodempje water bij (zo kan het witlof niet aanbranden) en kruid met wat zout. Laat garen.

  3. Giet het witlof af en laat even uitlekken.

  4. Kook de pasta in warm water, zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.

  5. Bak de baconreepjes in een hete pan met antiaanbaklaag.

  6. Meng de mascarpone onder de gebakken baconreepjes.

  7. Voeg de pasta en het witlof toe en meng alles goed.

  8. Kruid het geheel met peper.

  9. Serveer en werk af met wat peterselie.