Soufflé van kip met mascarpone

Soufflé van kip met mascarpone

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat de kipfilet 5 minuten in de bouillon pocheren. Laat het vlees uitlekken en mix het vervolgens fijn.

  3. Smeer kleine soufflépotjes of hittebestendige kopjes in met boter.

  4. Scheid de eidooiers van het eiwit.

  5. Laat de boter smelten in een pan. Strooi al kloppend de bloem erbij. Voeg daarna de melk beetje per beetje bij de bloem onder voortdurend roeren. Voeg de gemixte kip en de mascarpone toe. Kruid met peper en zout. Meng goed.

  6. Meng de eidooiers erdoor en neem de pan meteen van het vuur.

  7. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot sneeuw. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door de bereiding. Verdeel de bereiding over de potjes.

  8. Laat 20 à 25 minuten bakken in de oven, afhankelijk van de grootte van de soufflépotjes. Het is belangrijk de oven niet te openen tijdens het bakken, anders vallen de soufflés in. Laat de soufflés mooi rijzen en goudbruin kleuren.

  9. Neem uit de oven en serveer direct.