Soufflé met passievrucht PT1H 4 porties 30 g Boni bloem 125 g fijne kristalsuiker 2 grote Spar eieren 2 dl Boni melk 40 g Spar boter 1 zakje vanillesuiker 7 passievruchten

Soufflé met passievrucht

c56b615001499c846a0e485643e31387c4a153164afe6385bef4b589f7a21d29.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Saus: snij 5 passievruchten doormidden en schep boven een pan de pulp van de passievruchten eruit. Roer de suiker erdoor en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Zeef de saus en roer er een klontje boter door.

  3. Wrijf de schaaltjes in met boter.

  4. Snij de resterende passievruchten open en schep de pulp eruit. Scheid de eieren en roer de rest van de passievruchtenpulp door de eidooiers. Klop het eiwit tot sneeuw.

  5. Smelt de boter in een pot met dikke bodem en roer de bloem erdoor. Schenk de melk er geleidelijk bij en roer tot een dikke, gladde saus. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en blijf roeren.

  6. Haal de pot van het vuur en roer de eidooiers met pulp erdoor.

  7. Spatel het stijfgeklopt eiwit er langzaam door. Verdeel het mengsel over de schaaltjes.

  8. Bak ongeveer 15 minuten tot de soufflés mooi gerezen, gaar en goudbruin zijn.

  9. Haal voorzichtig uit de oven en serveer onmiddellijk met de saus.