Ragout van parelhoen met champagne en bospaddenstoelen

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediƫnten
  • 2 parelhoenen
  • 1 l kippenfond
  • 25 cl schuimwijn
  • 110 g boter
  • 75 g bloem
  • Spar room
  • 350 g bospaddenstoelenmengeling
  • 2 bosjes kervel
  • 2 sjalotjes
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes peterselie
Recept

1. Snij de parelhoenen in stukken en verwijder het vel.
2. Giet de kippenfond in een grote kookpot en voeg 5 dl water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur zachter en voeg de stukken parelhoen toe. Laat op een zacht vuur garen.
3. Maak de paddenstoelen schoon en snij eventuele grote exemplaren in stukken.
4. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Snij de verse kruiden fijn.
5. Haal de parelhoen uit de bouillon en haal het vlees van de botjes. Zeef de bouillon.
6. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotsnippers hierin. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op een hoog vuur. Meng de laatste minuten de verse kruiden eronder en kruid met versgemalen zwarte peper en zout.
7. Smelt 110 g boter in een kookpot, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje bouillon toe tot je een dikke saus krijgt. Roer de schuimwijn erdoor tot een gladde saus.
8. Voeg stukjes parelhoen en paddenstoelen toe. Werk af met room en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
9. Bestrooi vlak voor het opdienen met plukjes kervel.

< naar recepten