Ramen met shiitake, glasnoedels en ei

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 350 g Spar Thaise wokmix
  • 200 g shiitake
  • 50 g rijstvermicceli
  • 1 el Boni Selection sesamolie
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 el Boni sojasaus
  • 2 el Boni honing
  • 1 el Boni Selection sweet chilisaus
  • 20 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 jonge takjes citroengras
  • 3 teentjes look
  • ½ bosje lente-uitjes
  • 1 potje verse koriander
  • 2 Spar eieren
  • 2 el Spar geroosterde sesamzaadjes
Recept
  1. Was de gember en snij in plakjes.
  2. Snij het citroengras in de lengte in 2.
  3. Pel de look en kneus met de platte kant van een mes.
  4. Laat de kippenbouillon met de gember, het citroengras, de looktenen en de chilipeper uit de wokmix 30 min koken.
  5. Breng water aan de kook. Kook de eieren 5 min.
  6. Giet af en koel de zachtgekookte eieren af onder koud water.
  7. Snij de shiitake in plakjes.
  8. Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  9. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.
  10. Gaar de rijstvermicelli in water zoals vermeld op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Roer de sesamolie eronder.
  11. Zeef de kippenbouillon door een fijne zeef en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg de sweet chilisaus, honing en sojasaus toe.
  12. Roer de wokmix, fijngesnipperde koriander en shiitake eronder en haal van het vuur. Laat 10 min onder deksel trekken.
  13. Verwijder het buitenste blad van de lente-uitjes en snij in fijne plakjes.
  14. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snij fijn.
  15. Pel de eieren en snij in 2.
  16. Verdeel de warme bouillon over 4 kommen.
  17. Werk elk bord af met ½ zachtgekookt ei, rijstvermicelli, lente-ui en korianderblaadjes.
  18. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer.
< naar recepten