Ramen met rundvlees

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 2 l groentebouillon
  • 150 g groentebouillon
  • 200 g mange-tout
  • 200 g shiitake
  • 200 g sojascheuten
  • 2 teentjes look
  • ½ rode chilipeper
  • 5 cm verse gember
  • 300 g noedels
  • 4 Spar eieren
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
Recept

1. Pel de teentjes look en snij fijn. Snij het chilipepertje in 2, verwijder de zaadjes en snipper fijn.
2. Warm de groentebouillon op en voeg de fijngesnipperde look en het chilipepertje bij de bouillon.
3. Snij de mange-touts in lange julienne. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snij in fijne plakjes.
4. Zeef de bouillon en hou warm, maar laat niet meer koken.
5. Doe de mange-touts, shiitake en sojascheuten bij de bouillon.
6. Kook de eieren 7 minuten zodat ze net niet hardgekookt zijn.
7. Kook de eiernoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de gare noedels af en laat uitlekken.
8. Snipper de lente-uitjes fijn.
9. Snij het vlees in fijne plakjes.
10. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus en sesamolie.
11. Verdeel de noedels en het vlees over de kommen. Schep de bouillon met groenten erover. Pel de eieren en snij in 4.
12. Werk elke kom af met stukjes ei en de fijngesnipperde lente-ui.

< naar recepten