Ramen van asperge met ravioli en ei

Ramen van asperge met ravioli en ei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges. Verwijder het houterige uiteinde. Hou de uiteinden en schillen bij.

  2. Verwijder het houterige uiteinde van de groene asperges en hou bij.

  3. Was de gember en snij in dunne schijven.

  4. Kneus de look met de platte kant van een groot mes.

  5. Breng de schillen en uiteinden van de asperges aan de kook met 1 l water, het kippenbouillonblokje, de gember en de look.

  6. Laat min. 30 min sudderen en zeef.

  7. Breng water aan de kook. Kook de eieren 5 min. Giet af en spoel onder koud water. Pel ze en snij in 2.

  8. Snij de shiitake in plakjes.

  9. Snij de groene aspergepunten in stukken van 2 cm en de witte asperges in dunne schuine plakjes. Laat de kopjes heel.

  10. Breng water aan de kook en gaar de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en besprenkel met sesamolie tegen het kleven.

  11. Zeef de aspergebouillon door een fijne zeef en breng zachtjes weer aan de kook. Voeg de sojasaus toe.

  12. Roer alle asperges en shiitake erdoor. Laat 3 min zachtjes koken onder deksel.

  13. Haal van het vuur en roer de spinazie erdoor. Laat 5 min onder deksel trekken.

  14. Verwijder het buitenste blad van de lente-uien en snij in fijne plakjes.

  15. Verdeel de warme bouillon over 4 kommen.

  16. Werk elk bord af met ½ zachtgekookt ei, ravioli, lente-ui en sojascheuten.