Rijstdessert met kriekjes PT1H 6 porties 600 ml Boni Selection room 40% 1 el suiker 300 g dessertrijst 75 cl warm water 5 zakjes vanillesuiker 1 kl aardappelzetmeel 1 blikje Boni Selection ananasstukjes 1 bokaal Boni Selection krieken hagelslag

Rijstdessert met kriekjes

006f9f5c503022e797c435768009eb94290c454b157c2e7889992aeff9321a70.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het water koken.

  2. Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook op een zacht vuurtje gedurende ± 30 min. Roer af en toe.

  3. Voeg 1 el suiker toe.

  4. Doe de kriekjes en het sap in een pannetje en verwarm op het vuur.

  5. Klop het aardappelzetmeel los in een beetje water en giet bij de kriekjes. Roer tot de saus van de kriekjes gebonden is.

  6. Zet van het vuur en laat afkoelen.

  7. Klop de room op met de vanillesuiker.

  8. Laat de gekookte rijst afkoelen.

  9. Meng de opgeklopte room onder de rijst en maak de rijst los.

  10. Schik de rijst in een mooie cirkel op een ronde schotel.

  11. Giet de kriekjes in het midden van de schotel.

  12. Verdeel de ananasblokjes over de rijst.

  13. Werk af met wat hagelslag.