Rijstdessert met kriekjes

6Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g dessertrijst
  • 75 cl warm water
  • 600 ml Boni Selection room 40%
  • 1 bokaal Boni Selection krieken klaar voor gebruik
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 1 kl aardappelzetmeel
  • 1 el suikerklontjes
  • 1 blikje Boni Selection ananasstukjes (blik)
  • hagelslag
Recept
  1. Laat het water koken.
  2. Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook op een zacht vuurtje gedurende ± 30 min. Roer af en toe.
  3. Voeg 1 el suiker toe.
  4. Doe de kriekjes en het sap in een pannetje en verwarm op het vuur.
  5. Klop het aardappelzetmeel los in een beetje water en giet bij de kriekjes. Roer tot de saus van de kriekjes gebonden is.
  6. Zet van het vuur en laat afkoelen.
  7. Klop de room op met de vanillesuiker.
  8. Laat de gekookte rijst afkoelen.
  9. Meng de opgeklopte room onder de rijst en maak de rijst los.
  10. Schik de rijst in een mooie cirkel op een ronde schotel.
  11. Giet de kriekjes in het midden van de schotel.
  12. Verdeel de ananasblokjes over de rijst.
  13. Werk af met wat hagelslag.
< naar recepten