Rode bietwafels met roomkaas en lente-uitjes

8Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 270 ml rode bietsap
  • 55 g Spar boter
  • 168 g Boni zelfrijzende bloem
  • 7 g verse gist
  • 1 Spar ei
  • snuifje zout
  • roomkaas
  • 2 lente-uitjes
Recept
  1. Warm het bietensap lichtjes op. Los de gist op in het lauwe bietensap.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Splits het ei en meng de dooier door het bietensap.
  4. Zeef de bloem en meng er ook onder.
  5. Voeg de gesmolten boter en het zout toe aan het deeg.
  6. Klop het eiwit op en meng onder het beslag.
  7. Warm het wafelijzer op en bak de wafeltjes tot alle beslag op is.
  8. Bestrijk met roomkaas en werk af met fijngesneden lente-uitjes.
< naar recepten