Rode currysoep met mosselen, spinazie en kokosmelk

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 2 kg Spar mosselen
  • 400 ml visfond
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g Boni Selection rode currypasta
  • vissaus
  • limoensap
  • 1 rode chilipeper
  • 2 jonge takjes citroengras
  • 2 teentjes look
  • 30 g verse gember
  • 150 g minimaïskolven
  • 400 g jonge spinazie
  • 100 g rijstvermicceli
  • 1 bosje verse koriander naar smaak
  • Boni Selection arachideolie
Recept
  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
  2. Laat ze op een hevig vuur openen met 100 ml visbouillon. Bewaar het kookvocht en haal ze uit de schelp.
  3. Schil en rasp de gember.
  4. Snij de chilipeper in ringen. Verwijder de zaadjes voor een mildere smaak.
  5. Pel de look en pers fijn.
  6. Snij de maïskolfjes in kleinere stukken.
  7. Plet de stengels citroengras met de platte kant van een groot mes.
  8. Verhit wat arachideolie in een kookpot.
  9. Bak al roerend de look en rode currypasta 1 min.
  10. Blus met 400 ml mosselvocht, de resterende bouillon en de kokosmelk.
  11. Breng aan de kook en voeg de gember en het citroengras toe en laat 10 à 15 min koken.
  12. Voeg de rijstvermicelli en maïskolfjes toe. Laat koken volgens de bereidingstijd op de verpakking van de rijstvermicelli.
  13. Voeg de mosselen en spinazie toe en breng op smaak met vissaus en limoensap.
  14. Bestrooi met verse korianderblaadjes en chilipeper en serveer.
< naar recepten