Rode currysoep met mosselen, spinazie en kokosmelk

Rode currysoep met mosselen, spinazie en kokosmelk

Allergenen

Vis , Weekdieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.

  2. Laat ze op een hevig vuur openen met 100 ml visbouillon. Bewaar het kookvocht en haal ze uit de schelp.

  3. Schil en rasp de gember.

  4. Snij de chilipeper in ringen. Verwijder de zaadjes voor een mildere smaak.

  5. Pel de look en pers fijn.

  6. Snij de maïskolfjes in kleinere stukken.

  7. Plet de stengels citroengras met de platte kant van een groot mes.

  8. Verhit wat arachideolie in een kookpot.

  9. Bak al roerend de look en rode currypasta 1 min.

  10. Blus met 400 ml mosselvocht, de resterende bouillon en de kokosmelk.

  11. Breng aan de kook en voeg de gember en het citroengras toe en laat 10 à 15 min koken.

  12. Voeg de rijstvermicelli en maïskolfjes toe. Laat koken volgens de bereidingstijd op de verpakking van de rijstvermicelli.

  13. Voeg de mosselen en spinazie toe en breng op smaak met vissaus en limoensap.

  14. Bestrooi met verse korianderblaadjes en chilipeper en serveer.