Soft taco met kalkoenreepjes, tomatensalsa en guacamole

1Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 2 soft gorditas
  • 1 kalkoenlapje
  • 1 el fajita spice mix
  • 2 el Boni Selection arachideolie
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 100 g gekleurde rijpe kerstomaatjes
  • ¼ rode ui
  • ½ chilipeper
  • scheutje limoensap
  • 1 el pilsbier
  • Boni Selection zure room
  • Spar guacamole
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Salsa: snij de kerstomaatjes in kwartjes en verwijder de pitjes.
  3. Snij de chilipeper in de lengte middendoor, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne stukjes.
  4. Pel de ui en snipper fijn.
  5. Schep alles door elkaar met 1 el fijngesneden koriander. Besprenkel met limoensap en bier en zet minstens 30 min in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  6. Snij het vlees in reepjes. Meng met de olie en schep de fajita spice mix erdoor.
  7. Zet in de voorverwarmde oven en laat 15 min garen. Leg de laatste 5 min de gorditas ook in de oven.
  8. Snij de ijsbergsla fijn.
  9. Leg de ijsbergsla, kalkoenreepjes en tomatensalsa in het midden van de gorditas en vouw dicht.
  10. Werk af met een lepel guacamole en een toefje zure room.
  11. Bestrooi met koriander en serveer.
< naar recepten