Tournedos van eendenborst met courgette en groene linzensalade

Tournedos van eendenborst met courgette en groene linzensalade

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de linzen, met een kruidentuiltje, beetgaar in licht gezouten water in ongeveer 30 minuten. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.

  2. Verwarm de komijn in een droge pan op een zacht vuur. Voeg de ui, looksnippers en balsamicoazijn toe en laat inkoken. Laat dit even afkoelen en voeg samen met de rest van de salade-ingrediënten bij de linzen. Schep alles goed door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

  3. Leg 12 stukken keukentouw in water.

  4. Snij de eendenborstfilets in de lengte met de snijmachine in dunne plakken of vraag je Spar beenhouwer dit te doen.

  5. Snij de courgettes met een dunschiller in plakken.

  6. Leg steeds 2 plakken eendenborst, elkaar iets overlappend in de lengte, op elkaar en wissel vet en vlees af.

  7. Doe het eekhoorntjesbrood in de blender en maal tot poeder. Verdeel over het vlees. Kruid verder met Provençaalse kruiden en grof gemalen peper en zeezout. Leg de repen courgette erop en rol de eendenborstrepen met courgettes op tot een tournedos. Bind ze vast met keukentouw.

  8. Rooster ze boven gloeiende houtskool. Afhankelijk van de grootte van de eendenborstfilets en de dikte van de repen kan je 10 à 12 tournedos maken.