Wedang Jahe (gemberthee - 1,5 l)
Kookgerei
Pan met antiaanbaklaag (1), Deegrol (1)
Allergenen
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de gember en snij in plakjes. Bak de gemberplakjes glazig in een droge pan met antiaanbaklaag.
-
Kneus de kardemom- en zwarte peperkorrels.
-
Plet het citroengras met een vleeshamer of deegrol, zo breek je de vezels.
-
Doe alle ingrediënten in een kookpot, overgiet met water en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min sudderen.
-
Haal van het vuur en laat nog 5 min trekken.
-
Zeef de thee en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Wil je dit verder toelichten?
Sluiten
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders