Tags

Hoe maak ik granola?

Granola is heerlijk in je yoghurt bij het ontbijt of als tussendoortje. Zelfs in een dessert of salade kan granola een lekker knapperige toevoeging zijn. Zelfgemaakte granola is nóg lekkerder. Met onze tips en recepten maak je in een handomdraai zelf granola. Helemaal aangepast aan jouw smaak!

zelf-granola-maken-recepten.jpg

Recept voor homemade granola

Maak je voor het eerst zelf granola, dan is het makkelijk om een bestaand recept te gebruiken. Met dit basisrecept voor granola kan je vervolgens volop variëren. Vervang amandelen door hazelnoten, laat de rozijnen weg en kies voor zonnebloempitten of maak granola zonder suiker.

Aan de slag

De basisingrediënten van granola

Als je een recept aanpast, is het belangrijk dat de verhouding tussen natte en droge ingrediënten hetzelfde blijft. Zo blijft je granola krokant!

  • Kies als basis voor zo grof mogelijke, onbewerkte vlokken havermout. Je kan er ook quinoa in verwerken.
  • Noten, zaden en pitten zorgen voor een goede bite.
  • Kies voor een vetstof zonder aanwezige smaak, zoals kokosolie of zonnebloemolie
  • Zoetstoffen zoals honing, agavesiroop of esdoornsiroop zorgen voor een zoetere smaak en een crunchy bite.
  • Gember, kaneel en nootmuskaat passen perfect bij granola. Bepaal zelf je favoriete kruidenmix!
  • Ben je dol op zoet? Voeg dan gedroogd fruit toe. Ook dadels geven een zoete smaak. 
  • Als toppings kan je denken aan cacaonibs of kokossnippers.
  • Een goed voorverwarmde oven. Iedere oven is anders, het kan dus even experimenteren zijn wat de beste baktijd en -temperatuur is bij jouw oven.
zelf-granola-maken-zonder-suiker.jpg

Zelfgemaakte granola bewaren

Maak gerust in één keer een grotere hoeveelheid granola. Verse granola blijft in een afgesloten bokaal makkelijk 2 tot 3 weken goed.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................