Brusselse wafels

ab4d8f96a8faf028beadb745d871343d099a19526643376823dee97f0400e2df.png

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de boter en laat lauw worden.

  2. Verbrokkel de gist onder de melk en het water. Roer tot de gist vermengd is.

  3. Splits de eieren en klop de eidooiers los. Voeg toe aan de melk.

  4. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig met een garde.

  5. Voeg de gesmolten boter en het snuifje zout toe. Meng alles.

  6. Klop de eiwitten tot wit schuim met een mixer. Voeg toe aan het beslag en spatel er voorzichtig onder.

  7. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten.

  8. Verwarm het wafelijzer en wrijf de platen in met een beetje arachideolie.

  9. Schep met een pollepel het beslag in het hete wafelijzer en draai het ijzer om. Zo zullen de platen overal bedekt zijn.

  10. Bak de wafels goudbruin.

  11. Haal uit het wafelijzer en stapel op elkaar. Bestrooi met bloemsuiker.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit