Carpaccio van piel de sapo meloen met gedroogde pancetta

Carpaccio van piel de sapo meloen met gedroogde pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de meloen en snij in fijne schijven. Dit lukt het best met behulp van een snijmachine. Verwijder de pitten.

  2. Leg de plakjes pancetta op een bakplaat en laat ze gedurende 1 uur drogen in een oven op 80°C.

  3. Meng de ricotta met ½ zakje rucola en mix tot een smeuïge zalf in de keukenrobot. Doe in een spuitzak.

  4. Verwijder de korsten van de sneden wit brood en snij in gelijke blokjes. Bak deze goudbruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Bedek de bodem van het bord met de plakjes meloen. Schik in het midden een schijfje gedroogde pancetta met daarin rucola en een tweede schijfje pancetta erop. Werk af met toefjes ricottazalf en broodcroutons. Besprenkel tenslotte met wat olijfolie.