Ceviche van sint-jakobsnootjes met groene asperges

Ceviche van sint-jakobsnootjes met groene asperges

Allergenen

Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de sint-jakobsnootjes met een scherp mes in fijne schijfjes (± 2 mm). Leg ze in een schotel.

  2. Rasp de zeste van de limoenen en pers ze.

  3. Giet het limoensap over de sint-jakobsnootjes en strooi de zeste erover.

  4. Rasp de gember en voeg toe.

  5. Bestrooi gelijkmatig met piment d’Espelette. Kruid bij met peper en zout.

  6. Bedek de schotel met vershoudfolie en plaats een dik uur in de koelkast.

  7. Was ondertussen de aspergetips en stoom ze gaar in 5 min. Bak ze nog even in boter en kruid met peper en zout. Hou apart.

  8. Gril het brood en snij elke snee in 4 rechthoeken van ± 4 cm lang en 3 à 4 cm breed.

  9. Leg de schijfjes sint-jakobsnoot op het brood en eindig met een aspergetip per toastje.

  10. Bestrooi met een klein snuifje fleur de sel vlak voor het opdienen.