Chinese wok met rund, lente-ui en oestersaus

Chinese wok met rund, lente-ui en oestersaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snij in partjes. Pel de look en snij in fijne plakjes.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 6 cm.

  4. Snij de steak in repen van 1 cm. Roer de maïzena erdoor.

  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  6. Verhit rijkelijk arachideolie in een wokpan. Bak ½ van de look bruin en krokant. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout.

  7. Bak de steakreepjes mooi bruin in de lookolie op een goed warm vuur. Roer de sjalotten, chilipeper en overige look erdoor. Voeg de lenteuitjes toe en roerbak beetgaar.

  8. Blus met de oester- en sojasaus. Roer de suiker erdoor en laat goed doorwarmen.

  9. Werk de gegaarde rijst af met de krokante look en serveer met het wokgerecht.