Chinese wok met kip, shiitake, oestersaus en gember

d44f29765cf0a1c14615a1b958a5590c21552015fc1865359a6f9adc910e0bf6.jpg

Allergenen

Selder , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het bot uit de kippenkoteletten en snij het vlees in blokjes. Kruid met zwarte peper en zout en roer de maïzena erdoor.

  2. Schil de gember en snij in fijne plakken. Pel de look en pers fijn. Snipper het groen van de lente-ui fijn en snij het wit in stukken van 3 cm.

  3. Snij de shiitake in 4.

  4. Snij de selder in stukken van 4 cm. Schil de wortels en snij in schuine, fijne plakjes.

  5. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Verhit wat sesamolie in een wok.

  7. Roerbak de gember 1 min met de shiitake. Voeg het wit van de lente-ui, selder en wortel toe en roerbak nog even stevig door. Blus met de kippenbouillon en laat 3 min onder deksel garen. Schep uit de wok en bewaar apart.

  8. Verhit nog wat sesamolie in de wok. Roerbak de kip met de look goudbruin. Blus met de rijstazijn of zoete sherry. Voeg de oestersaus, sojasaus en suiker toe en laat wat indikken.

  9. Roer de groenten met vocht erdoor en laat goed doorwarmen.

  10. Serveer met de rijst. Werk af met het groen van de lente-ui en wat koriander.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit