Fluwelen kip met paddenstoelen en oestersaus

2Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 eiwit
  • 1 kl maïzena
  • 1 kl sherry
  • mespunt zout
  • 250 g kipfilet
  • 1,5 l water
  • 1 kl arachideolie
  • ½ kl maïzena (saus en roerbak)
  • ½ kl sesamolie
  • 1 kl oestersaus
  • ½ kl sojasaus
  • 1 teentje look
  • 2 el water (saus en roerbak)
  • 2 el arachideolie (saus en roerbak)
  • 1 verpakking Spar Japanse wokmix
  • 250 g paddenstoelmengeling
Recept

1. Snij de grote paddenstoelen in stukken, trek de kleine paddenstoeltjes uit elkaar.
2. Fluwelen kip: klop het eiwit in een klein kommetje los met een vork.
3. Neem 1 el eiwit en doe dit in een kom samen met de maïzena, sherry en het zout.
4. Snij de kip in reepjes en schep ze door het mengsel. Laat 30 min rusten in de koelkast.
5. Vul de wok met het water en breng aan de kook, voeg olie toe.
6. Voeg de kippenreepjes gescheiden van elkaar toe met behulp van stokjes en kook tot de buitenkant wit maar het vlees binnenin nog rauw is (± 40 sec).
7. Laat uitlekken in een vergiet, giet het water weg en droog de wok.
8. Saus: pel het teentje look en snipper fijn. Meng de maïzena, oestersaus, sesamolie, look en water in een kleine kom.
9. Verhit de wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de verse paddenstoelen tot ze hun vocht lossen. Kruid met zout en haal uit de wok.
10. Voeg de Japanse wokmix toe en roerbak. Haal uit de wok en wrijf de wok schoon met keukenpapier.
11. Verwarm de wok, voeg 1 el olie toe op een hoog vuur en roerbak de kip 2 min. Voeg de paddenstoelen en wokmix toe en schep door de kip.
12. Giet de saus erbij en roerbak tot de saus gaat dikken (± 1 min).
13. Serveer met witte rijst.

< naar recepten