Thaise balletjes met groene boontjes in oestersaus PT45M 4 porties 500 g Spar varkensgehakt 50 ml vissaus 1 Spar ei 1 plantje koriander piment d’espelette 2 zeste van limoenen 3 sjalotten 2 stengels citroengras 5 teen teentjes knoflook Boni arachideolie 300 g fijne boontjes 5 cm gember 100 ml oestersaus 1 sap van limoen Boni gefrituurde uitjes

Thaise balletjes met groene boontjes in oestersaus

f86a5b9da1b1b5dba65a95d0b430078c596218c0947c35040ba45d8e222a2dff.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenpasta

    Ingrediënten: 1.0 teentjes knoflook

    Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

  2. Kneus het citroengras en snij fijn. Doe samen met de sjalot en look in het hakmolentje en voeg 1 el olie toe. Mix tot een kruidenpasta en bak op een zacht vuur in 1 el olie. Laat afkoelen.

  3. Snij de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.

  4. Meng het gehakt met de limoenzeste, vissaus, ei, koriander, espelettepeper en voeg naar smaak de kruidenpasta toe. Rol er met vochtige handen balletjes van.

  5. Bak ze rondom goudbruin en gaar op een matig vuur en hou warm.

  6. Boontjes

    Ingrediënten: 4.0 teentjes knoflook

    Schil de gember en look en hak fijn.

  7. Kuis de boontjes en blancheer beetgaar in licht gezouten water.

  8. Roerbak de gember en look, voeg oestersaus toe en roer tot een romige smaakvolle saus. Schep de warme boontjes erdoor.

  9. Breng op smaak met limoensap en werk af met gefrituurde uitjes.

  10. Serveer met Thaise balletjes en jasmijnrijst.