Thaise balletjes met groene boontjes in oestersaus

Thaise balletjes met groene boontjes in oestersaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenpasta

    Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

  2. Kneus het citroengras en snij fijn. Doe samen met de sjalot en look in het hakmolentje en voeg 1 el olie toe. Mix tot een kruidenpasta en bak op een zacht vuur in 1 el olie. Laat afkoelen.

  3. Snij de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.

  4. Meng het gehakt met de limoenzeste, vissaus, ei, koriander, espelettepeper en voeg naar smaak de kruidenpasta toe. Rol er met vochtige handen balletjes van.

  5. Bak ze rondom goudbruin en gaar op een matig vuur en hou warm.

  6. Boontjes

    Schil de gember en look en hak fijn.

  7. Kuis de boontjes en blancheer beetgaar in licht gezouten water.

  8. Roerbak de gember en look, voeg oestersaus toe en roer tot een romige smaakvolle saus. Schep de warme boontjes erdoor.

  9. Breng op smaak met limoensap en werk af met gefrituurde uitjes.

  10. Serveer met Thaise balletjes en jasmijnrijst.