Thaise kokossoep met balletjes

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 7 dl Spar kippenbouillon
  • 3 dl kokosmelk
  • ½ koffielepel geraspte gemberwortel
  • 3 oesterzwammen
  • 3 pijpajuinen
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 200 g kippengehakt
  • 2 eetlepels fijngesneden + enkele takjes koriander
Recept

1. Balletjes: Meng het kippengehakt met 2 eetlepels fijngesneden koriander en 1 eetlepel pijpajuin. Breng op smaak met peper en zout. Draai er, met natte handen, kleine balletjes van.
2. Snij de oesterzwammen in fijne reepjes en de pijpajuin in schuine stukjes.
3. Roerbak de rode curry in een pan met dikke bodem. Voeg de kippenbouillon, gember en kokosmelk toe en breng aan de kook.
4. Laat de balletjes in de soep glijden en kook ze gaar.
5. Voeg de oesterzwammen en pijpajuin toe.
6. Verdeel over kommen en werk af met korianderblaadjes

< naar recepten