Thaise aspergesoep met kokos en limoen

Thaise aspergesoep met kokos en limoen

Allergenen

Selder , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de ui en snipper fijn.

  2. Plet het harde gedeelte van het citroengras met de achterkant van een mes.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Schil de asperges, verwijder het houterige uiteinde en snij de stelen in stukken. Bewaar de kopjes apart.

  5. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

  6. Rooster het kokospoeder goudbruin in een pan zonder vetstof.

  7. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig. Roer de gember, chilipeper, kurkuma en citroengras erdoor. Voeg de aspergestukjes en aardappelen toe en bevochtig met water. Breng aan de kook met de groentebouillonblokjes en laat 15 min sudderen. Mix de soep fijn.

  8. Voeg de kokosmelk en aspergekopjes toe en kook nog 2 min. Breng op smaak met zout en limoensap. Werk af met korianderblaadjes en kokospoeder.