Thaise currysoep met kokos en Griekse pasta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en snipper fijn.

  2. Schil de gember en rasp fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een groot mes.

  3. Snipper het wit van de lenteuitjes fijn. Snij het groen in fijne slierten. Schil de wortelen en snij in fijne schuine schijfjes. Snij de shiitake in plakjes.

  4. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak het wit van de lente-ui, look en gember glazig. Roerbak de rode curry 1 min mee. Blus met de kokosmelk en 800 ml water. Voeg de bouillonblokjes, het citroengras, wortel en shiitake toe.

  5. Laat 20 min zachtjes koken. Voeg na 5 min de Griekse pasta toe en laat deze 15 min meekoken. Roer de spinazie en uitgelekte kikkererwten erdoor.

  6. Verwijder de steelaanzet van de rode chilipeper en snipper het vruchtvlees in fijne ringen.

  7. Verwijder het citroengras. Werk de soep af met het groen van lente-ui, chilipeper en koriander.