Thaise currysoep met kokos en Griekse pasta
Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een groot mes.
-
Snipper het wit van de lenteuitjes fijn. Snij het groen in fijne slierten. Schil de wortelen en snij in fijne schuine schijfjes. Snij de shiitake in plakjes.
-
Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak het wit van de lente-ui, look en gember glazig. Roerbak de rode curry 1 min mee. Blus met de kokosmelk en 800 ml water. Voeg de bouillonblokjes, het citroengras, wortel en shiitake toe.
-
Laat 20 min zachtjes koken. Voeg na 5 min de Griekse pasta toe en laat deze 15 min meekoken. Roer de spinazie en uitgelekte kikkererwten erdoor.
-
Verwijder de steelaanzet van de rode chilipeper en snipper het vruchtvlees in fijne ringen.
-
Verwijder het citroengras. Werk de soep af met het groen van lente-ui, chilipeper en koriander.