Currysoep met knolgewassen en geraspte kokos

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 raap
  • 100 g knolselder
  • 100 g pompoen
  • 1 kl currypoeder
  • ¼ kl kurkuma
  • 1 klein blik kokosmelk
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 el Spar geraspte kokos
  • 1 l water
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Schil de groenten en snij ze in kleine stukken. Doe ze in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de groenten gaar in 30 à 45 min op 190°C.
2. Doe de groenten in een kom en kruid met currypoeder en kurkuma.
3. Voeg het water, de kokosmelk en de bouillon toe. Laat 10 min zachtjes koken.
4. Mix de soep.
5. Bak de geraspte kokos bruin in een droge pan.
6. Werk de soep af met de kokos en een snuifje currypoeder.

< naar recepten