Thaise lunchsoep met kip

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 2 kippenfilets
  • 1 stengel citroengras
  • 1 paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • ¼ broccoli
  • ½ courgette
  • handvol sojascheuten
  • 100 g peulerwten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 lente-ui
  • 1 el rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 600 ml kippenbouillon
  • 250 g woknoedels
  • 1 limoen
Recept
  1. Snij de kipfilets en wortel in reepjes, de paprika’s en courgette in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Snij de peultjes fijn en breek de citroengrasstengel.
  2. Breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook. Voeg de kippenreepjes, wortelreepjes en het citroengras toe en laat 10 min garen.
  3. Doe de rest van de groenten erbij en laat nog een 5-tal min garen.
  4. Voeg de laatste 3 min de woknoedels en 1 el rode currypasta toe. Verwijder het citroengras.
  5. Versnipper de chilipeper en de lente-ui.
  6. Werk de soep af met wat limoensap, versnipperde lente-ui en chilipeper en verse koriander.
< naar recepten