Thaise lunchsoep met kip PT30M 4 porties 100 g erwtjes handvol sojascheuten 1 el rode currypasta 250 g woknoedels 1 stengel citroengras 600 ml kippenbouillon 1 blik kokosmelk 2 kippenfilets 1 paprikapoeder 1 gele paprika 1 wortel 0 broccoli 1 courgette 1 rode chilipeper 1 lente-ui 1 limoen

Thaise lunchsoep met kip

3d4ff9ab7a079ae07f602a1dfe1f4af036e470e199902c3c5f395c52abd427e2.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kipfilets en wortel in reepjes, de paprika’s en courgette in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Snij de peultjes fijn en breek de citroengrasstengel.

  2. Breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook. Voeg de kippenreepjes, wortelreepjes en het citroengras toe en laat 10 min garen.

  3. Doe de rest van de groenten erbij en laat nog een 5-tal min garen.

  4. Voeg de laatste 3 min de woknoedels en 1 el rode currypasta toe. Verwijder het citroengras.

  5. Versnipper de chilipeper en de lente-ui.

  6. Werk de soep af met wat limoensap, versnipperde lente-ui en chilipeper en verse koriander.