Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Scheid de eieren. Doe de eigelen in een kom en klop ze samen met de suiker, het citroensap en de zeste op tot een gladde, lichtgele, schuimige massa (= ruban).

  3. Laat de boter smelten en licht afkoelen.

  4. Zeef de bloem.

  5. Voeg de gesmolten boter, gezeefde bloem en gist toe. Meng voorzichtig onder de ei-suikermengeling.

  6. Klop de eiwitten stevig op met een snuifje zout.

  7. Schep kort en voorzichtig onder het deeg tot het eiwit is opgenomen.

  8. Boter een vierkante bakvorm in met boter en bedek met bakpapier.

  9. Giet het cakedeeg in de bakvorm.

  10. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 20 minuten bakken.

  11. Haal de bakvorm uit de oven en laat de citroencake op een taartrooster afkoelen.

  12. Snij in stukjes en bestrooi met poedersuiker.