Courgettespaghetti met puttanescasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze in kleine stukjes. Hak de kappertjes grof. Hak ook de zwarte olijven grof. Snij de zoute ansjovis in stukjes en hou alle ingrediënten opzij.

  2. Zet een ruime pot water op, voeg niet te veel zout toe. De ansjovis zorgt al voor de zoute toets.

  3. Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje. Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Hak het vruchtvlees vervolgens grof.

  4. Spoel de courgettes en draai er spaghettisliertjes van. Blancheer de slierten beetgaar of al dente. Giet af.

  5. Pel de look en plet tot pulp met de brede zijde van je koksmes.

  6. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de sjalotten, look, kappertjes, olijven, ansjovis en stukjes tomaat toe. Stoof ± 5 min op een matig vuur. Roer regelmatig tot alle ingrediënten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.

  7. Voeg de courgettespaghetti toe, meng alle ingrediënten en kruid met peper.

  8. Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas.