Crumblebar met blauwe druiven en peer

Crumblebar met blauwe druiven en peer

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat 125 g boter smelten in een pan en laat afkoelen.

  2. Meng de kristalsuiker en eieren onder de boter.

  3. Voeg de bloem toe en meng tot een cakebeslag.

  4. Smeer een vuurvaste schotel in met wat zachte boter en bedek de bodem en randen met bakpapier.

  5. Giet het cakebeslag in de vorm.

  6. Schil de peren en snij in stukjes. Hak de noten grof.

  7. Verdeel de druiven en stukjes peer over het cakebeslag.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Meng de tarwebloem met de rietsuiker, de gehakte noten en een snuifje zout.

  10. Snij de koude boter in stukjes en verkruimel onder het bloemmengsel, tot je een zandstructuur krijgt.

  11. Verdeel de helft van de crumble over het fruit. Vries de rest in voor een volgende crumblebar.

  12. Bak de crumblebar in de voorverwarmde oven in 35 à 40 min goudbruin.

  13. Controleer met een prikker of de cake uitgebakken is.

  14. Laat afkoelen en snij in porties.