Clafoutis met blauwe druiven PT1H 4 porties 3 el suiker 100 g bloem 1 dl Boni volle room 200 g blauwe, ontpitte druiven 2 dl Boni Selection volle melk 1 2 Spar eieren 1 stokje vanille bloemsuiker Spar boter

Clafoutis met blauwe druiven

e747b102f324306c512af154702dee71b485ea0d1eeea3f57573d480e0fa9ee2.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok overlangs door en haal met de achterkant van een mes het merg eruit.

  2. Mix de bloem met het vanillemerg, de suiker, de volle melk, de room, de maïzena, een snuifje zout en de eieren met een staafmixer tot een gladde massa.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Beboter de bodem van de ovenschotel.

  5. Verdeel de druiven erover.

  6. Giet het clafoutisbeslag over de druiven zodat ze net niet onderstaan.

  7. Bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.

  8. Bestrooi met poedersuiker en serveer.