Financiers met beurre noisette en amandelpoeder

Financiers met beurre noisette en amandelpoeder

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm 150 g boter op een matig vuur tot deze goudbruin kleurt. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 210°C.

  3. cb15213c72c6ae8ffc8d8b2157d73b291e610bb0d19e93a39602beb121e87434.jpg

    Klop de eiwitten op. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder tot een blinkend schuim.

  4. 76b37a0a9f3eddb009d05faa5b097629d866ba2b566008b04b16bcac020f69aa.jpg

    Meng het amandelpoeder, de bloem en het merg van een vanillestok en roer met een klopper door het eiwitschuim.

  5. 09788b050429ffe8f358420dd1ed6927cbac44437e718406802fd1e3dced72e6.jpg

    Voeg al roerend de hazelnootboter toe. Stop tijdig met gieten zodat de zwarte puntjes van de boter niet in het beslag terechtkomen.

  6. ddc78a988f48f61a51fd854987e7a20f45b48d446e077a4704f39d3cd248829c.jpg

    Smeer de bakvormpjes in met wat boter en verdeel het beslag erover.

  7. Bak 15 min in de voorverwarmde oven.

  8. 091fb55fc8720a345c1bc3acb4a3875a9d0110ab4f957804be5c52b5d441dc81.jpg

    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  9. Werk af door er wat amandelschilfers en bloemsuiker over te strooien.