Financiers met beurre noisette en amandelpoeder

091fb55fc8720a345c1bc3acb4a3875a9d0110ab4f957804be5c52b5d441dc81.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm 150 g boter op een matig vuur tot deze goudbruin kleurt. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 210°C.

  3. cb15213c72c6ae8ffc8d8b2157d73b291e610bb0d19e93a39602beb121e87434.jpg

    Klop de eiwitten op. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder tot een blinkend schuim.

  4. 76b37a0a9f3eddb009d05faa5b097629d866ba2b566008b04b16bcac020f69aa.jpg

    Meng het amandelpoeder, de bloem en het merg van een vanillestok en roer met een klopper door het eiwitschuim.

  5. 09788b050429ffe8f358420dd1ed6927cbac44437e718406802fd1e3dced72e6.jpg

    Voeg al roerend de hazelnootboter toe. Stop tijdig met gieten zodat de zwarte puntjes van de boter niet in het beslag terechtkomen.

  6. ddc78a988f48f61a51fd854987e7a20f45b48d446e077a4704f39d3cd248829c.jpg

    Smeer de bakvormpjes in met wat boter en verdeel het beslag erover.

  7. Bak 15 min in de voorverwarmde oven.

  8. 091fb55fc8720a345c1bc3acb4a3875a9d0110ab4f957804be5c52b5d441dc81.jpg

    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  9. Werk af door er wat amandelschilfers en bloemsuiker over te strooien.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit