Puree met beurre noisette, zwarte pens en kortgebakken sint-jakobsvruchten
 
                    
                    
                Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. 
- 
                    
                    Giet af en laat ‘drogen’. 
- 
                    
                    Voeg de melk en 2 el boter toe en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. 
- 
                    
                    Beurre noisette: laat 150 g boter bruinen in een sauspan tot er donkerbruine stipjes verschijnen. Zeef door een fijne zeef. 
- 
                    
                    Snij de zwarte pens in schijfjes van 1 cm dik. 
- 
                    
                    Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een pan op een matig vuur. Bak de zwarte pens krokant aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. 
- 
                    
                    Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een tweede pan op een matig tot warm vuur. Bak de sint-jakobsvruchten 1 min aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. 
- 
                    
                    Schik de puree in het midden van het bord. Leg er enkele schijfjes zwarte pens en 3 sint-jakobsvruchten bij. Lepel de beurre noisette erover. 
- 
                    
                    Werk af met wat kervel, waterkers en een snuifje fleur de sel. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                