Puree met beurre noisette, zwarte pens en kortgebakken sint-jakobsvruchten

Puree met beurre noisette, zwarte pens en kortgebakken sint-jakobsvruchten

Allergenen

Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

  2. Giet af en laat ‘drogen’.

  3. Voeg de melk en 2 el boter toe en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  4. Beurre noisette: laat 150 g boter bruinen in een sauspan tot er donkerbruine stipjes verschijnen. Zeef door een fijne zeef.

  5. Snij de zwarte pens in schijfjes van 1 cm dik.

  6. Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een pan op een matig vuur. Bak de zwarte pens krokant aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een tweede pan op een matig tot warm vuur. Bak de sint-jakobsvruchten 1 min aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Schik de puree in het midden van het bord. Leg er enkele schijfjes zwarte pens en 3 sint-jakobsvruchten bij. Lepel de beurre noisette erover.

  9. Werk af met wat kervel, waterkers en een snuifje fleur de sel.