Puree met beurre noisette, zwarte pens en kortgebakken sint-jakobsvruchten

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 12 Spar sint-jakobsvruchten
  • 800 g Spar pureeaardappelen
  • 220 ml Boni Selection volle melk
  • 1 Spar zwarte pens
  • 200 g Spar ongezouten roomboter
  • ½ bosje kervel
  • ½ bosje waterkers
  • ¼ bakje waterkers
  • fleur de sel
  • nootmuskaat
  • zonnebloemolie
Recept
  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
  2. Giet af en laat ‘drogen’.
  3. Voeg de melk en 2 el boter toe en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  4. Beurre noisette: laat 150 g boter bruinen in een sauspan tot er donkerbruine stipjes verschijnen. Zeef door een fijne zeef.
  5. Snij de zwarte pens in schijfjes van 1 cm dik.
  6. Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een pan op een matig vuur. Bak de zwarte pens krokant aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Verhit 1 el boter en 2 el zonnebloemolie in een tweede pan op een matig tot warm vuur. Bak de sint-jakobsvruchten 1 min aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Schik de puree in het midden van het bord. Leg er enkele schijfjes zwarte pens en 3 sint-jakobsvruchten bij. Lepel de beurre noisette erover.
  9. Werk af met wat kervel, waterkers en een snuifje fleur de sel.
< naar recepten